Spring naar de inhoud

Waarom je zou moeten leren breien

Iedereen herinnert zich waarschijnlijk nog zijn of haar oma die vlijtig aan het breien was. Vroeger was dat de normaalste zaak van de wereld. Handwerken was zelfs een deel het takenpakket op school. Elke week kreeg je lessen over leren breien, haken, naaien,... Vandaag wordt handwerken niet meer voorzien in het lessenpakket. Toch is en blijft handwerk, meer specifiek breien, een heel belangrijk ontspanningsmoment.

Vandaag de dag is leren breien weer hot. We zien de brei-winkeltjes in aantallen vergroten. De workshops met betrekking tot breien kennen ook een groot succes. Het is dan ook een zeer gezonde bezigheid.  Meer nog, het wordt in onze drukke maatschappij vaak aanbevolen. Leren breien heeft dan ook zeer veel voordelen. Hierbij sommen we er graag een paar voor je op.

Voordelen van Leren Breien

  • Breien is de nieuwe Yoga. Het is de ideale ontspanningstherapie om te ontsnappen aan de drukte van elke dag. Tijdens het handwerken kan je nl gemakkelijk alles loslaten.
  • Creatief bezig zijn, houd je jong en actief. Geloof het of niet, maar tijdens het afwerken van je creatie doe je aan hersengymnastiek. Je bent nl zeer geconcentreerd bezig. Je gedachten zijn ook helemaal gefocust.
  • Alles is mogelijk. Je maakt mutsen, sjaals, poppetjes, tassen,… kortom je creativiteit wordt gestimuleerd. Je zal ervan versteld staan hoeveel je kan maken met een bolletjes wol.
  • Je krijgt veel voldoening na een zelfgemaakt werkstuk. Het versterkt je zelfvertrouwen en je gelukshormoon krijgt een boost. En je mag gemeend trots zijn op wat je gecreëerd hebt.
  • Het is bewezen dat je bloeddruk daalt, je immuunsysteem versterkt wordt en je motorische problemen verbeteren tijdens het handwerken.
  • Je voelt je ook ongelooflijk trots als je een creatie hebt afgewerkt. Zeker na al die complimentjes.
  • Breien en handwerken verminderen angst, stress en depressies

Kortom een gezonde activiteit dus!!

Vaak wordt er te weinig tijd uitgetrokken om een handwerk te maken. We hebben dan ook zoveel activiteiten en verplichtingen in onze agenda staan. Dikwijls wordt er op vakantie of tijden een weekendje weg, wel eventjes tijd voor vrijgemaakt. Vaak als de kinderen aan het ravotten zijn.