Spring naar de inhoud

Omslagdoek haken

Omslagdoek haken is heel erg hip deze zomer. Een omslagdoek is een sjaal die meestal over de schouder wordt gedragen. Vaak heeft hij de vorm van een driehoek. Een omslagdoek is heel makkelijk te dragen. Bovendien kan je hem goed combineren met verschillende outfits. Op frisse zomeravonden is hij bijvoorbeeld ideaal om te dragen in plaats van een dikke trui of jas. Wil je zelf ook zo een handgemaakte omslagdoek (haken)? Lees dan zeker verder!

Omslagdoek haken: Scheepjes Whirl

Met het garen van Scheepjes, Whirl kan je één grote prachtige omslagsjaal kopen. Meer nog, je hebt slechts 1 bol Whirl nodig voor 1 omslagdoek. De kleurencombinaties van dit garen zijn uitzonderlijk mooi. Er zijn maar liefst 39 soorten kleurencombinaties mogelijk. Meer informatie over dit garen kan je vinden op de website van Scheepjes.

omslagdoek haken

Om met dit garen te haken heb je een haaknaald van 4,00 mm nodig. Er zijn heel wat verschillende soorten omslagdoeken die je kan maken. Vaak zijn deze ook gratis te vinden op het net. Bij Wolidee hebben we een patroon waar we graag mee werken. Het enige wat je moet kennen zijn de basis steken zoals lossen en stokjes. Kom langs in onze winkel te Asse. Past het niet tijdens de openingsuren? Geen probleem, leg een afspraak vast en wij helpen jou wanneer het jou past. We zetten jou namelijk heel graag op weg bij het maken van deze omslagsjaal.

Ken je de basis van het haken nog niet. Ook geen probleem. Op één van onze workshops zetten we jou op weg om deze handgemaakte sjaal te maken. Heb je toch interesse in de sjaal, maar heb je geen tijd of geduld om er zelf aan te beginnen. Dan kan je uiteraard altijd eentje bestellen in de kleur die jij wenst.

omslagdoek haken

Omslagdoek haken: garens

Uiteraard kan je de omslagsjaal helemaal zelf ontwerpen in het garen en de kleuren die jij wenst. Wij helpen jou ook hierbij graag verder. Je kan bijvoorbeeld zelf kleuren gaan combineren of een ander patroon uitproberen. Wij brainstormen graag met jou mee.

omslagdoek haken

Omslagsjaal haken: nuttige tips

  • Neem een haaknaald waar jij je goed bij voelt. Werk je graag met een metalen of liever kunststof haaknaald? Er zijn ook ergonomische haaknaalden die je kan gebruiken.
  • Ben je een losse of een vast haker? Probeer eerst eens een proeflapje.
  • De grote bollen van Scheepjes Whirl kunnen soms knopen vormen in de bol. Je kan dit vermijden door je bol in een pot, een kom of eventueel een smal zakje te steken. Zo blijf de bol goed vast zitten en komt de draad er mooi strak uit.
  • Een bol van Whirl is compact en past hierdoor perfect in je handtas. Je kan daarom ook overal aan je handwerk verder haken. Let wel op, haaknaalden en breinaalden zijn niet toegestaan in je handbagage op bijvoorbeeld een vliegtuig.

Omslagsjaal dragen:

Een omslagdoek is een heel dankbaar kledingstuk om te dragen. Hij kan voor verschillende gelegenheden gebruikt worden. Bovendien kan hij op verschillende manieren gedragen worden. De punt van de driehoek kan bijvoorbeeld vooraan hangen. Of de punt kan achteraan zijn. Je kan één hoek draperen en de andere los laten hangen. Er zijn zoveel mogelijkheden dat je met één sjaal verschillende outfits kan creëren. Kortom, proberen maar!