Spring naar de inhoud

Tips om te leren breien

Als kleine meisje heb ik leren breien op school. Vandaag wordt dat op school niet meer aangeleerd. Misschien behoor jij ook tot de 2e categorie. Heb je dat vroeger ook nog geleerd en wil je toch graag de spreekwoordelijke draad oppikken? Lees dan zeker onderstaande tips om te leren breien. Ze kunnen je helpen van start te gaan én niet onbelangrijk ook vol te houden.

Alle begin is moeilijk. Laat dat duidelijk zijn. Na het gevecht tussen je breinaalden en je garen, zal je in eerste instantie iets fabriceren dat waarschijnlijk verre van perfect is. Maar laat dat je vooral niet tegenhouden. Na een zeer snelle tijd zal je versteld staan van de kwaliteit die jij zelf kan produceren.

Tips om te leren breien

  • Start met breinaalden die niet te smal, maar ook niet te dik zijn. De nummers 4 tot 6 zijn perfect.
  • Daarnaast is het breien met glad garen moeilijk, omdat dat garen dan gemakkelijker kan afglijden. Neem ook geen garen die structuur bevat. Pluizig garen verstopt je steken.
  • Laat je zeker en vast niet ontmoedigen als het niet direct lukt. Het is mij toen ook gelukt. Met de nodige dosis geduld kom je er wel. Het is niet abnormaal als je de eerste keren eindigt met meer of net minder steken dan bij de opstart.
  • Kies een project dat past bij je niveau en interesses en bouw nadien geleidelijk op.
  • Het is ook belangrijk dat er in de omgeving personen zijn die je kunnen helpen. Iemand die jou toont en uitlegt hoe het moet. Ken je zo niemand. Ga dan op zoek naar breicafés of workshops. Er zijn vandaag de dag mogelijkheden genoeg.
  • Tot slot, oefen, oefen, oefen. Oefening baart kunst!

Ook bij Wolidee komen er regelmatig workshops op de agenda.

Volg ons zeker op Facebook, Instagram en Pinterest
En blijf op de hoogte van onze laatste nieuwigheden.