Spring naar de inhoud

Creatieve activiteiten: schilderen op nummer

Schilderen op nummer is momenteel helemaal terug van weg geweest. Creatieve activiteiten zijn een leuke en ontspannende bezigheid tijdens je vrije momenten. Dit kan je door door te haken of breien. Maar een creatieve bezigheid hoeft niet noodzakelijk met naald en draad. Heel ontspannend om je gedachten even los te laten kan je gaan kleuren, tekenen, knutselen, ... Kortom kijk snel even verder wat wij voor jou in petto hebben.

 

schilderen op nummer

Schilderen op nummer: inspiratie

No post found

Wat is schilderen op nummer?

Er is tegenwoordig heel wat interesse om te schilderen op nummer. Dit zowel bij kinderen als bij volwassenen. Het is zeer ontspannend. Je bent creatief bezig. Krijgt er iets voor in de plaats en je kan je hoofd helemaal leeg maken.

Je hoeft geen kunstenaar te zijn om te schilderen. Maar het resultaat is er wel naar. Je doek verdeelt het schilderij in verschillende vakjes. Elk vakje heeft een nummer. dit nummer stemt overeen met een kleur. Zo weet je precies waar je welke kleur moet gebruiken. Bovendien zijn de potjes verf vaak toegevoegd. Let op, dit kan zeer verslavend zijn.

Tips voor beginners

Begin eenvoudig

Kies als beginproject een schildersdoek dat niet te moeilijk is. De pakketten zijn vaak ingedeeld in niveaus. Start je met een te moeilijk schilderij, dan zal je misschien alleen maar frustraties hebben. Eens je vertrokken bent en de techniek onder de knie hebt, kan je het niveau verhogen.

Strijk

Strijk de eventuele vouwen in je doek eerst mooi vlak. Schilderen op een verfrommeld doek is geen goed plan. Het strijken doe je op een lage temperatuur. Leg het doek tussen 2 theedoeken en strijk erover.

Werkplek

Heel belangrijk bij het schilderen op nummer zijn een tafel op de perfecte hoogte en een bijhorende stoel. Anders heb je het risico dat je er nek- en schouderpijn aan overhoudt. Werk ook niet te lang aan 1 stuk door. Neem bij voorkeur af en toe een pauze om de benen te strekken.

Kleuren

Wil je uitdroging van je verf vermijden, werk dan kleur per kleur. Je hoeft in dit geval ook niet constant borstels te wassen.

Penselen

Na het verven is het heel belangrijk dat je de penselen goed uitwast. Een beschadigde verfborstel heeft jammer genoeg een slechte invloed op je werkresultaat.

Tijd

Schilderen op nummer is heel tijdrovend. Je bent al gauw tussen de 25 tot 40u bezig met 1 doek. Laat de kleuren tussendoor goed drogen om vlekken te vermijden. Veel geluld is een mooie deugd, zeker met een mooi schilderij als resultaat.

Afwerking

Ben je klaar met je schildersproject? Het zou jammer zijn om je mooie doek zomaar in de kast te leggen. Het heeft namelijk veel werk en energie gekost. Uiteraard mag het mooie resultaat ook gezien worden.

  • Frame: maak of koop een houten frame. Span je doek mooi op rondom dit kader van 4 latten. Maak ze vast met punaises
  • Fotolijst: Koop een mooie foto kader. Knip eventueel het doek wat bij zodat het mooi in de kader past. Het voordeel van een fotokader is dat je het doek eens kan wisselen. En er komt ook geen stof op je schilderij.

Schilderen op nummer is ook vaak een top idee om te geven als cadeau voor haar!

Schilderen op nummer

Schilderen op nummer is pure ontspanning. Het is de ideale activiteit om je focus helemaal te verleggen. Door je concentratie op het schilderen te leggen, laat je de zorgen van ons drukke bestaan even los. Schilderen op nummer is dus zeker niet alleen voor kinderen. integendeel. Verven op nummer is een bezigheid die heel vaak door volwassenen wordt gedaan, net omdat het zo ontspannend is. Het ligt in de lijn met het kleuren voor volwassenen. 

Er zijn bij het verven op nummer heel wat mogelijkheden en oneindig veel thema's. Jij kiest zelf welke eyecatcher er in huis komt. Ook al ben je zelf niet heel creatief. Je zal verwonderd zijn, over het resultaat.  Het zal een schilderij worden dat zeker mag gezien worden. Helemaal van jouw hand. 

even pauzeren...

Je hoeft uiteraard niet het volledige schilderij in één keer af te hebben. Als je wil stoppen dan hoef je enkel de restjes verf aan de rand goed te verwijderen voor je het potje weer sluit. Sluit de verf ook telkens weer af als je ze eventjes niet nodig hebt. Je kan de houdbaarheid van de verf verlengen. Dit doe je door ze in een vochtig doek te wikkelen en nadien goed af te sluiten door ze bijvoorbeeld in een plastic zakje te steken. Succes ermee!Wil je anderen inspireren? Heb je er dan al eens aan gedacht om een schilderij op nummer als geschenk te geven? Bovendien is dit cadeau heel persoonlijk. Jij kiest nl zelf welk thema, welke foto, ... je als een uniek en blijvend geschenk zal geven.

Hou je meer van naald en draad en wil je graag een uniek brei- of haakwerkje maken, dan ben je zeker en vast welkom op één van onze workshops.

De prijzen op onze website zijn richtprijzen. Misschien komen er ook nog extra kosten bij de bestelling. Om de juiste prijs te kennen, klik je op de knop voor meer informatie. Wolidee heeft geen enkele invloed op de prijs van het schilderen op nummer die hier getoond wordt.